Kind- en Gezinstherapie ReAttach

Een speelse, vriendelijke en veilige therapie.

Ben je op zoek naar begeleiding voor je kind? Is je zoon of dochter bijvoorbeeld heel verlegen of (faal)angstig? Ervaart u kind onrust in hoofd en/of lijf? Zit hij/ zij niet lekker in zijn vel of wordt er veel gepiekerd? Heeft u kind moeite om de hoeveelheid aan prikkels te verwerken? Of baart juist het drukke, boze, driftige gedrag je zorgen? Dan is de kind- en gezinstherapie ReAttach wat u zoekt!

ReAttach is een sociaal cognitieve hersentraining die kinderen en volwassenen helpt om op een actieve manier aan de slag te gaan met problemen die ze ervaren. Voor kinderen en jongeren (6 tot 18 jaar) is het een gezinsinterventie: als ouder word je nauw betrokken bij de therapie. Er wordt gewerkt aan het reduceren van risicofactoren en het versterken van beschermende factoren, zowel bij het kind als in de omgeving.

Deze methode zorgt ervoor dat het kind zelf in staat is om de juiste informatie op te halen, te registreren en te plaatsten. Het is voor kinderen vaak erg ontspannen, er ontstaat rust, inzicht en overzicht. Kinderen ervaren vaak dat het rustiger is geworden in hun hoofd na een
Reattach interventie.

Het prettige aan deze manier van werken met kinderen is dat ze niet hoeven te praten over hetgeen waar ze last van hebben. Hierdoor is de interventie laagdrempelig.Het is een

vriendelijke en toegankelijke methode die bewezen effectief is. Gemiddeld zijn 5 sessies voldoende voor een duidelijke positieve verandering.

ReAttach heeft in 2015 de International Award of Clinical Neuropsychiatry gewonnen. In individuele sessies worden het spanningsniveau, de concentratie en de emotiebeleving gereguleerd. Dit gebeurt door middel van stemgebruik, denkopdrachten en lichte ritmische aanraking van de handen. Het zorgt ervoor dat het kind en de ouder(s) zelf de juiste informatie kunnen ophalen, registreren en (her)plaatsen.

Het werkt vaak erg ontspannend: er ontstaat rust, inzicht en overzicht. En dit helpt bij het organiseren en plannen, het sociaal communicatief functioneren en het verwerken van sensorische prikkels. Na ReAttach is een duidelijke vooruitgang merkbaar in het dagelijks functioneren. Dit wordt middels het invullen van een vragenlijst vooraf en aan het eind inzichtelijk.

Overzicht en inzicht in plaats van onduidelijkheid en verwarring

 

  • Beter omgaan met stress- en sociale situaties.
  • Werken aan jouw zelfbeeld in relatie tot anderen en de wereld.
  • Snel en adequaat relativeren.
  • Het vergroten van je zelfvertrouwen doordat negatieve denk- en gedragspatronen
    verminderen.
  • Minder problemen ervaren in het dagelijks leven. Er ontstaat rust en ontspanning.
  • Beter omgaan met zintuiglijke prikkels.

Zo ontstaat er ruimte voor ontwikkeling en groei.

Neem contact op

Wij beantwoorden graag al uw vragen!

Angerensestraat 48,
6691 GG Gendt

06 41549218

info@ergo-zorgopmaat.nl

Stuur ons een bericht

2 + 11 =