Ergotherapie

Bij Zorg op Maat staan de wensen én de mogelijkheden van het kind en de ouders centraal.

Het eerste gesprek is een inventarisatie van de problemen die zowel ouders als het kind ondervinden, soms aangevuld door de leerkracht. Dit vormt de basis voor de verdere behandeling.

Door middel van vragenlijsten, observaties en testen worden de aangegeven problemen verder uitgewerkt. De ergotherapeut bekijkt welke vaardigheden goed gaan en
met welke het kind moeite heeft.

Wij zien het als een uitdaging om bij elk kind de juiste ingang te vinden zodat het zich optimaal kan ontwikkelen. Samen met u en uw kind onderzoeken we wat er te leren is, de manier waarop uw kind tot leren komt en welke talenten en mogelijkheden het in huis heeft.

Tijdens het behandelproces wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van spel-, ontwikkelings- en praktisch materiaal. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat het kind plezier heeft in wat het doet. Plezier maakt leren mogelijk!

Wanneer kinderen ervaren dat hun problemen ook daadwerkelijk aangepakt worden zien we al snel dat ook het plezier weer toeneemt en dat is wellicht wel het allerbelangrijkste! Het uiteindelijke doel is om de dagelijkse activiteiten van het kind te verbeteren. 

De behandeling is effectiever wanneer het plaatsvindt op de plek waar het kind de vaardigheid wil of moet uitvoeren. Dit kan thuis, maar ook op school zijn.

Op deze manier kan het kind het geleerde meteen in praktijk brengen en adviezen kunnen meteen worden toegepast. Zorg op Maat heeft op verschillende scholen in Lingewaard en Over-Betuwe een praktijkruimte tot zijn beschikking.

Met welke vragen kunt u bij ons terecht?

Vanzelfsprekende, dagelijkse activiteiten kunnen een hele opgave zijn. Denk aan schrijven, zelfstandig spelen, knippen en jezelf omkleden. Wat een kind precies belemmert in zijn of haar ontwikkeling is niet altijd duidelijk, maar de ouders of leerkracht merken op dat het kind op bepaalde gebieden achterblijft bij leeftijdgenootjes.

Vragen

Heeft u vragen? Kijk hieronder welke categorie het beste bij u past.

Vragen kind

Vragen kind

Vragen ouders

Vragen ouders

Vragen leerkrachten

Vragen leerkrachten

Neem contact op

Wij beantwoorden graag al uw vragen!

Angerensestraat 48,
6691 GG Gendt

06 41549218

info@ergo-zorgopmaat.nl

Stuur ons een bericht

11 + 13 =